top of page

Tillgänglighet

Vadstena-Akademien vill vara tillgänglig för alla och vi arbetar ständigt för att bli ännu bättre på detta. Nedan kan du läsa om

hur vi jobbar med tillgänglighet.

Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar

När du besöker Vadstena slott 


Vår entré ligger på Borggården och du når salongen via slottets stentrappor upp till Drabantsalen som är vår foajé. I Drabantsalen och in till salongen finns inga trappor, däremot har vi en hiss för den som behöver detta.

Om du sitter uppe i gradängen får du gå ett antal trappsteg beroende på hur högt upp du sitter. Stolarna på bänkrad 1 står direkt på golvet, här finns även ett antal rullstolsplatser.

Parkering 

Kommer du med bil så finns det flera ställen att parkera på i Vadstena. Här finner du en parkeringskarta för att lättast hitta ett parkeringsområde som passar dig. 

Rullstolsplatser 

Vi har ett antal rullstolsplatser till samtliga föreställningar. Du bokar dessa direkt hos oss på e-post: biljett@vadstena-akademien.org.

Ledsagare går självklart med gratis, ange information angående detta i ditt mail till biljett@vadstena-akademien.org

Toaletter 

Toaletter finns nere på Borggården i valvet, mitt emot Slottsboden, innan fällbron. Gå in genom de gula dörrarna. 

 

Har du svårt att hitta kan du fråga någon av våra publikvärdar så visar de vägen.

 

Handikapptoalett finns på samma ställe, fråga en publikvärd om att ta hissen ner så hjälper vi dig.

När du besöker Gamla teatern

Gamla teatern ligger på Klostergatan 7 i Vadstena. 

För att nå salongen måste man gå över en grusplan, här finns en sandad väg du kan ta nästan hela vägen. För att komma in i Gamla teatern måste man gå upp för ett antal trappor.

 

Rullstolsplats

Det finns endast en rullstolsplats i Gamla teatern. Du bokar denna direkt hos oss på e-post: biljett@vadstena-akademien.org 

Om man sitter i rullstol eller har svårt att gå finns det möjlighet att använda en alternativ ingång utan några trappsteg. Ta kontakt med våra publikvärdar så leder dem dig rätt.

Toaletter 

Toaletter finns i det gröna huset på Rödtornets parkering, det är skyltat men fråga gärna våra publikvärdar om det är svårt att hitta. 

När du besöker vår hemsida 

På vår hemsida kan du ändra textstorleken genom att hålla ner Ctrl-tangenten på tangentbordet och snurra på mushjulet eller trycka på + eller - knappen.

Du kan även ändra textstorleken genom att använda menyn. För såväl Explorer, Firefox, Netscape som Opera väljer du "Visa" och sedan "Textstorlek" eller "Zoomfaktor" för att ändra storleken.
 

Tips! Om du har en iPhone eller iPad och vill komma högst upp på sidan tryck på pilen i  hörnet

Fotografer på hemsidan: Markus Gårder, Martin Hellström, Peter Holgersson, Johannes Bolmvall.

Övrig tillgänglighet 

För närvarande varken syn-, text- eller teckentolkas våra 

föreställningar men det är något vi arbetar med att utveckla
i framtiden. Det finns tyvärr ingen ljudslinga eller hörhjälpmedel.  

Däremot textas föreställningarna alltid helt eller delvis. Vi har oftast även ett synopsis som kan laddas ner på vår hemsida några veckor före aktuell spelperiod eller hämtas ut i vår foajé innan föreställningen. 

Har du några frågor eller funderingar är du hjärtligt välkommen att kontakta oss!

bottom of page