top of page
hemsidesbild.jpg

 Biljetter 

Vadstena-Akademien 60 år

Vadstena-Akademien grundades 1964 av sångpedagogen Ingrid Maria Rappe, så vi firar nu hela 60 år!

Hårda tider för kulturen gör att vi inte kan fira det på riktigt det hejdundrande sätt vi hade önskat, men vi har ett digert program trots allt. Fler programpunkter kan tillkomma, så titta in med jämna mellanrum för att inte missa något!

För den verkligt hängivne Akademibesökaren kan det löna sig att lösa en Jubileumsbiljett för 790 kr. I den ingår en biljett till Gluntarne, en Jubileumskonsert och en biljett till Fotografen. Denna biljett kan endast lösas via Vadstena-Akademien, så mejla i så fall biljett@ vadstena-akademien.org, så hjälper vi till. Alla andra biljetter kan köpas genom att klicka på biljett-knapparna nedan, från den 9 april. 

Fotografen har urpremiär den 26 juli 2024 på Vadstena Gamla Teater.  

  

Vem är jag, vem vill jag vara, vem får jag vara?

Fotografen är en berättelse om kvinnliga pionjärer under 1800-talets slut och sekelskiftets början. För en kvinna med akademiska ambitioner fanns stora hinder och vissa yrkespositioner var i lag förbehållna mannen.

I nya och mindre etablerade professioner fanns dock en chans till arbete.

Med på denna tidsresa är fotografen Emma, assistenten Herman och ett antal kvalificerade yrkeskvinnor som söker sig till henne för att ta sina porträtt. En ström av öden som öppnar upp och anförtror sig.

Musik och fotografi är minnesbilder bortom orden. Fotografiet ett fruset ögonblick du kan studera i detalj. Kanske kunde denna karta över ansiktet hjälpa dig att se vem du egentligen var, särskilt i en tid då sociala regelverk formade den enskildes framtid?

Musik: Anna Einarsson  Libretto: Magnus Florin

Speltider: 

Öppen repetition  - datum och tider kommer

Offentligt genrep 24 juli kl. 18.30

Premiär 26 juli kl. 18.30

Övriga speldatum: 

29 juli kl. 18.30

30 juli kl. 18.30

1 augusti kl 18.30

2 augusti kl 18.30

4 augusti kl 15.00 Observera tiden!
5 augusti kl. 18.30
7 augusti kl. 18.30

8 augusti kl 18.30

10 augusti kl 18.30

Publikintroduktion i samband med samtliga föreställningar, hålls 30 min före föreställningsstart utanför teatern, om vädret är tjänligt, annars i Stora salen i Rödtornet strax intill.  

Handikapplats och jubileumsbiljetter bokas via oss på biljett@vadstena-akademien.org

Det finns tyvärr bara en handikapplats till varje föreställning.

I pausen

I pausen kan det vara gott med något att äta eller dricka. På föreställningarna på slottet och Gamla teatern står Bageri Hamilton för förtäringen, och de blir glada om man förbeställer. Sortimentet syns nedan, och förbeställning tar vi emot på biljett@vadstena-akademien.org senast kl 15 föreställningsdagen.

Salami & brie 75:-

Brie & valnöt 75:-

Kaffe 35:-

Loka 35:-

Vitt vin (alkoholfritt) 55:-

Rött vin (alkoholfritt) 55:-

Äppelkaka 45:- 

Subject_edited.png
bottom of page