KMA_Solnedgång.jpg

Kammarmusik-Akademien

Foto: José Figueroa

Trots ett annorlunda år äger vår Kammarmusik-Akademi rum denna sommar. Självklart med anpassning enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer både vad gäller repetitioner men även vid de konserter som vi ger i sommar.

 

Vadstena-Akademien är inte bara en akademi för sångare, även om de av naturliga skäl ofta hamnar i publikens huvudfokus. Vadstena-Akademien är i högsta grad även en akademi för instrumentalister; blivande yrkeskvinnor- och män som söker en framtid inom de scenkonstnärliga disciplinerna. 

Efter en sommar hos oss på Vadstena-Akademien bildade en grupp musiker ur operaorkestern en egen kammarmusikensemble: Vadstenasolisterna. Under 2016 ägde vår första Kammarmusik-Akademi rum med Vadstenasolisterna som handledare och under sommaren 2021 arrangeras den sjätte upplagan och detta år medverkar endast Vadstenasolisterna.

Sommaren 2021

 

Sommaren 2021 kommer Kammarmusik-Akademien tillbaka och kommer då att fördjupa sig i det östgötska musikarvet i samarbete med Kungliga Musikaliska Akademiens projekt Levande Musikarv. 

 

Medverkande: 

Johanna Zetterqvist – flöjt

Frieda Mossop - violin
Joakim Zetterqvist – violin
Sara Munters – viola
Marcus Strand – gitarr/teorb
Viktor Nordliden - cello 

Musik:

- Agrell Flöjtkonsert D-dur

- Lindström Tintomara 

- Lindblad Stråkkvartett nr 4 h-moll

- Sibelius Serenata

- Rautavaara Sonata för flöjt och gitarr

- Pärt Pari Intervallo

- Bacewicz Suite för två violiner

- Crusell Flöjtkvartett

- Pratté Grosses Quartetto 

- Lindström Sånger till Emelie 

- Eggert Stråkkvartett op 1 nr 1 C-dur