KMA_Solnedgång.jpg

Kammarmusik-Akademien

Foto: José Figueroa

Trots annorlunda äger vår Kammarmusik-Akademi rum denna sommar. Självklart med anpassning enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer både vad gäller repetitioner men även vid de konserter som vi ger i sommar.

 

Vadstena-Akademien är inte bara en akademi för sångare, även om de av naturliga skäl ofta hamnar i publikens huvudfokus. Vadstena-Akademien är i högsta grad även en akademi för instrumentalister; blivande yrkeskvinnor- och män som söker en framtid inom de scenkonstnärliga disciplinerna. 

Efter en sommar hos oss på Vadstena-Akademien bildade en grupp musiker ur operaorkestern en egen kammarmusikensemble: Vadstenasolisterna. Under 2016 ägde vår första Kammarmusik-Akademi rum med Vadstenasolisterna som handledare och under sommaren 2020 arrangeras den femte upplagan.

Sommaren 2020

 

Kammarmusik-Akademien 2020 var ett unikt tillfälle att under 3 veckor fördjupa sig i såväl klassisk som samtida kammarmusikrepertoar i varierande sättningar tillsammans med en professionell kammarensemble. Med fokus på samspel och musikalisk utveckling gavs stipendiaterna tillfälle att utvecklas som musiker, och även få erfarenhet inom repetitionsarbete och konsertproduktion på professionell nivå. 

Kammarmusik-Akademien gav konserter främst i Vadstena men även på några andra platser runt om i Östergötland.

 

Handledare

Johanna Zetterqvist – flöjt
Joakim Zetterqvist – violin
Sara Munters – viola
Marcus Strand – gitarr/teorb
Viktor Nordliden - cello 

Stipendiater

Emelie Viitberg - violin

Johanna Karlsson, viola

Katariina Kolehmainen - cello

Emelie Wästlund - oboe

Karin Osbeck - mezzosopran
Georg Källström - tenor

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon