• Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Kammarmusik-Akademien

Foto: Johannes Bolmvall

Vadstena-Akademien är inte bara en akademi för sångare, även om de av naturliga skäl ofta hamnar i publikens huvudfokus. Vadstena-Akademien är i högsta grad även en akademi för instrumentalister; blivande yrkeskvinnor- och män som söker en framtid inom de scenkonstnärliga disciplinerna. 

Efter en sommar hos oss på Vadstena-Akademien bildade en grupp musiker ur operaorkestern en egen kammarmusikensemble: Vadstenasolisterna. Under 2016 ägde vår första Kammarmusik-Akademi rum med Vadstenasolisterna som handledare och under sommaren 2019 arrangerades den fjärde upplagan.

Tack för sommaren 2019!

 

Kammarmusik-Akademin 2019 var ett unikt tillfälle att under 14 dagar fördjupa sig i såväl klassisk som samtida kammarmusikrepertoar i varierande sättningar tillsammans med en professionell kammarensemble. Med fokus på samspel och musikalisk utveckling gavs stipendiaterna tillfälle att utvecklas som musiker, och även få erfarenhet inom repetitionsarbete och konsertproduktion på professionell nivå. 

 

Denna sommar samarbetade Kammarmusik-Akademien med två spännande tonsättare: 

Victoria Borisova-Ollas och Johannes Jansson. Perioden mynnade ut i en intensiv, veckolång  och välbesökt konsertperiod runtom i Östergötland.

Kammarmusik-Akademien återkommer sommaren 2020. 

Sök stipendieplats!

 

Handledare

Johanna Zetterqvist – flöjt
Joakim Zetterqvist – violin
Sara Munters – viola
Marcus Strand – gitarr/teorb
Viktor Nordliden - cello