top of page

Jakob Nilsson

Födelseort

Stockholm

 

Bostadsort

Vadstena

 

Utbildning

Musikkonservatoriet Falun

Vadstena sång- och pianoakademi

Projekt i urval
  • Korist i Hoffmanns Äventyr av J. W. Offenbach, på folkoperan (2015)

  • Pilatus i Passio av Arvo Pärt (2016)

  • Tenorsolist i Schuberts mässa i G-dur (2017)

Drömprojekt

Jag är hopplöst förälskad i den romantiska eran. Att få leva ut alla starka känslor och verkligen uppslukas av dem var det som fick mig att vilja bli operasångare, så det är lätt att drömma sig bort till roller som Canio i Pagliacci (R. Leoncavallo), Rudolfo i La Bohème (G. Puccini) och titelrollen i Otello (G. Verdi). Om man får drömma, det vill säga…

Här hämtar jag inspiration

Mina medstudenter. Det är oerhört inspirerande att se hur alla runtomkring bara blir bättre och bättre! När jag trots kollegor/medstudenter tappar inspiration, ställer jag mig framför spegeln i badrummet, sätter på mig mina hörlurar och mimar med när Franco Corelli sjunger Verdi-arior. Det löser alla motivationsproblem.

Vadstena-Akademien för mig är

En viktig institution som främjar svenskt operaliv på alla fronter. Vadstena-Akademien ger gammal musik en chans att återupptäckas, nutida kompositörer en chans att skriva operor som speglar vår tid, och unga musiker en chans att få delta i en professionell operaproduktion. Jag ser oerhört mycket fram emot att den här sommaren!

bottom of page