top of page

Ingrid Berg

Födelseort

Göteborg

 

Bostadsort

Stockholm

Utbildning
  • Kulturamas operastudio 67, HT 2016—VT 2018

  • Kungliga Musikhögskolan, kandidatutbildning i klassisk sång, 2011—2014

  • Vadstena folkhögskola, Klassisk musiklinje inriktning sång, 2009– 2011

Projekt i urval

Jag har samlat på mig många olika sorters erfarenheter som sångerska, jag har gjort en hel del konserter både genom utbildningen och utanför, sjungit sakrala verk och en hel del operarepertoar och romanser. Jag har sjungit med orkester som solist ett flertal gånger, medverkat i sceniska skolproduktioner och varit med i professionella operaproduktioner som korist. Här kommer ett urval av dessa erfarenheter:

  • Karaktären Magdalena i Red Rorems opera Miss Julie, 2016.

  • The Governess i The turn of the Screw av B. Britten, 2016.

  • Solist i en konsert till minne av Jussi Björling, Sollidenscenen, 2015.

  • Korist i Vadstena-Akademiens produktion av Jorun orm i ögat, 2013.

  • Händels Messias, Juloratoriet och Johannespassionen av Bach, Mozarts Requiem, Förklädd Gud av L.E. Larsson och Carmina Burana av C. Orff.

 

Drömprojekt

Mitt dröm-mål är att som yrkesverksam sångerska genom närhet till text och musik
kunna skapa och berätta så att det berör och att få fortsätta utforska ny repertoar i intressanta projekt och produktioner. Jag hoppas kunna bidra till att konstformen utvecklas och samspråkar med vår samtid och når fler i de yngre generationerna.

Några operaroller jag gärna skulle vilja ta mig an i framtiden är Cleopatra i Julius Ceasar, Morgana i Alcina (Händel), Anne Truelove i Rucklarens väg (Stravinskij), Sophie i Rosenkavaljeren (Strauss) och kanske en dag Constanze i Enleveringen ur Seraljen (Mozart)

Jag skulle vilja jobba vid olika operahus och medverka i konserter, både i Sverige och utomlands. Ett operahus som jag skulle vilja sjunga vid är Glyndebourne i England, jag har sett många fina filmade uppsättningar därifrån.

Här hämtar jag inspiration

Jag hämtar inspiration från sånt som väcker min glädje och nyfikenhet och kärlek till livet, det kan vara allt möjligt, t. ex. dans, konst musik eller film. Det kan vara möten med människor. Jag inspireras när människor visar frimodighet på något vis, när människor vågar tro på sin skaparkraft i stort och smått och dela med sig av den. Ofta inspireras jag av nya musikupptäckter, jag tycker om att lyssna på opera och klassisk musik över huvudtaget, gärna Händel och Bach eller Debussy. Men jag lyssnar också på andra genrer, som indiepop eller tangomusik av Piazzolla.

Vadstena-Akademien för mig är

En kreativ och utvecklande institution där man med trygg handledning ges utrymme och förtroende att pröva sina färdigheter som sångerska och artist fullt ut. Det individuella och gemensamma utforskandet som ensemble ges utrymme och fokus. Det är viktigt med plattformer som denna, som är till för sångare i början av sina karriärer, där man får möjlighet att utveckla sitt personliga uttryck och konstnärskap på en hög nivå.

bottom of page