top of page

Sofie Sunnerstam

Födelseort

Stavanger, Norge. 

 

Uppväxtort

Norrköping 

 

Bostadsort

Stockholm

 

Utbildning

Studerade för prof. Henryk Kowalski på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och Indiana University i Bloomington, USA. Därefter vid Edsbergs Slott/KMH för prof. Per Enoksson och prof. Mats Zetterqvist med avslutande diplomkonsert i Grünewaldsalen i Stockholms Konserthus våren 2014. Samt för prof. Ulf Wallin på mästarkurserna i Piteå 2012-2016.

 

Projekt i urval
  • Frilansar i svenska symfoni-och kammarorkestrar i Sverige och Norge, främst i Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

  • Medverkat på kammarmusikfestivaler och konsertturnéer runtom i Europa samt i Indien, Uruguay och Nya Zeeland. 

  • Har framträtt som solist med Norrköpings Symfoniorkester, Kungl. Musikhögskolans Symfoniorkester och flera svenska amatörorkestrar.

 

Drömprojekt 

En av de sakerna jag uppskattar mest med att vara musiker är den stora variationen av projekt, sammanhang och erfarenheter man får ta del av. Jag hoppas på att fortsätta få inspiration, utmaning och stimulans i mötet med andra musiker och nya sammanhang.

 

Här hämtar jag inspiration

Från litteratur, konserter, resor och andra upplevelser. Från mina vänner och andra inspirerande människor. Jag tycker också att det är väldigt roligt att undervisa.

 

Vadstena-Akademien för mig är

Ett möjlighet att fördjupa sig i kammarmusikrepertoar, dela erfarenheter med andra unga musiker och skapa musikaliska upplevelser för en bred publik i intima miljöer.

bottom of page