• Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Foto: Zandra Erikshed

Richard Lindström

 

Namn: Richard Lindström
Födelseort: Västerås
Bostadsort: Stockholm

Utbildning:

Operahögskolan i Stockholm (2017–), Vadstena folkhögskolas musiklinje (2015–2017) samt juristprogrammet vid Uppsala universitet (2011–2015).


Projekt i urval:

Karnevalen, Palemon m.fl. i Vadstena-Akademiens opera Solen och
Nordstjärnan år 2018. Barytonsolist i bland annat Faurés och Brahms rekvier. Belcore i Operahögskolans redovisning av utdrag ur Kärleksdrycken 2019. Moralès i Kungliga Operans

uppsättning av Carmen 2019–2020.

Drömprojekt:

Det som ligger mig varmast om hjärtat är å ena sidan barockens operakonst, å andra sidan romanser och musik för kyrkan från sekelskiftets och det tidiga 1900-talets Sverige. Att levandegöra och på nytt lansera oförtjänt bortglömd musik av dessa båda kategorier är något jag verkligen brinner för och alltid ser mig om efter tillfällen till.

 

Jag hämtar inspiration från:

Min flickvän och mina nära vänner. Från kunniga, givmilda och
ödmjuka människor som man har turen att stöta på i yrket eller annars. Från god litteratur, vacker konst och arkitektur samt stilla naturupplevelser. I musikaliskt hänseende från nära samspel och

förbisedda pärlor.

 

Vadstena-Akademien för mig är: 

En obeskrivligt viktig aktör i det stora uppdrag som aldrig får stanna av: att diversifiera den svenska operakonsten. Också en personligt betydelsefull plats, vackert och inspirerande belägen, som erbjuder fantastiska möjligheter till erfarenhets- och kunskapsutbyte för alla som är intresserade av att på ett eller annat sätt arbeta med konstformen opera.