top of page

Matilda Larsson

Födelseort

Västerhejde, Gotland

 

Bostadsort

Linköping, Östergötland

 

Utbildning

Györi Tánc- és Képzömüvészeti Iskola (Györ School of Dance and Fine Arts), Ungern

 

Jobb i urval
  • 2017 Eldfågeln. Med Östgöta Blåsarsymfoniker och Linköpings balettensemble. Roll: solist, ”prinsessan”

  • 2016-2017 Hans & Greta, en dansproduktion för skolungdom, Folke Dansteater i samarbete med Crusellkvintetten från Östgötamusiken. Roll: Greta, samt initiativtagare och assisterande koreograf i projektet.

  • 2014 Törnrosa en helaftonsbalett med Östgöta Blåsarsymfoniker och Linköpings balettförening. Roll: solist: Lilac Fairy samt assisterande koreograf.

  • 2014-2016 Nyårskonsert danssolist på galaföreställning med Linköpings symfoniorkester och Linköpings balettensemble. Konsert & Kongress

  • 2013-2014 Ungerska nationalteatern i Györ, 10 månaders anställning, medverkade bl.a. i musikalen Chess

 

Här hämtar jag inspiration

Från lärare och kollegor på dansklasser och kurser. Men även i mötet och samarbetet med utövare av andra konstformer än just dans! Att utvecklas som dansare handlar för mig mycket om att bredda sitt perspektiv, att utmana sig själv genom att hitta nya sammanhang och ständigt inhämta ny kunskap

 

Vadstena-Akademien för mig är

En spännande och unik möjlighet att få dyka ner i barockdansens värld och utforska ett, för mig, helt nytt rörelsespråk! Ett projekt där jag även får förmånen att arbeta tillsammans med så många duktiga, engagerade och inspirerande människor!

bottom of page