• Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Foto: Albert Häggblom

Ingrid Berg

Namn: Ingrid Berg
Födelseort: Göteborg
Bostadsort: Göteborg


Utbildning:
Operautbildningen vid Högskolan för scen och musik i Göteborg
Stockholm Operastudio — HT 2016—VT 2018
Kungliga Musikhögskolan, kandidatutbildning i klassisk sång — 2011—2014
Vadstena folkhögskola, Klassisk musiklinje inriktning sång — 2009– 2011

 

Roller/projekt/jobb i urval:
- Agérie m. fl. i Vadstena-Akademiens opéra-ballet Solen och Nordstjärnan sommaren 2018.
- Romilda i Xerxes ( G.F. Händel )- Stockholm operastudio 2018
- Sandmann och Taumann i Hensel und Gretel ( E. Humperdinck )- Stockholm Operastudio 2018
- The Governess i The turn of the screw ( B. Britten ) Stockholm Operastudio 2017.
- Sopransolist i Händels Messias, Juloratoriet och Johannespassionen av Bach, Mozarts Requiem, Mendelssohns Lobgesang, Förklädd Gud av L. E. Larsson och Carmina Burana av C. Orff.

 

Drömroll/projekt/jobb:

Den röda tråden för mig som sångerska är att i varje musikaliskt projekt utmejsla en närhet till text och musik och förmedla den på ett levande vis som berör. För mitt framtida yrkesliv så önskar jag att få dela denna glädje och drivkraft i mötet med andra musiker och kreatörer i många spännande projekt både i Sverige och utomlands. Några operaroller som jag drömmer om att få gestalta; Cleopatra i Julius Ceasar, La Folie i Platée ( Rameau ), Susanna i Figaros bröllop, Ilia i Idomeneo ( Mozart ), Sophie i Rosenkavaljeren ( R. Strauss), Anne Truelove i Rucklarens väg (Stravinskij) och Titania i En Midsommarnattsdröm av (Britten).

 

Här hämtar jag inspiration:

Jag tar inspiration av färg och form, dans, och musik. Av att göra nya upptäckter, inom musiken och i livet i stort. Tid till att umgås med familj och vänner och att få vara i naturen är viktigt för mig, det ger andlig rekreation. Just nu inspireras jag av våren och dess skiftande himlar.

 

Vadstena-Akademien för mig är: 

Jag tycker att Vadstena-Akademien är en väldigt värdefull och härlig plattform som ger unga sångare och scen-arbetare möjlighet att utveckla sina färdigheter tillsammans i en kreativ och trygg miljö. Jag ser med glad förväntan fram emot sommaren i Vadstena, en plats som betyder mycket för mig och att få gå in i arbetet med operan Orpheus och min rollkaraktär Eurydike.

Här kan du läsa mer om mig:
Jag har planer på att starta upp en artistsida på Facebook och så småningom en hemsida, så håll utkik efter det. Om man vill ha kontakt med mig är min mail: ingrid.montagne@hotmail.com