top of page

Foto: Helgi Reynisson

Georg Källström

 

Namn: Georg Källström

Födelseort: Stockholm

Bostadsort: Stockholm

 

Utbildning:

Birkagårdens Folkhögskola, Kungliga Musikhögskolan, Stockholms Universitet och tar examen från Operahögskolan i Stockholm våren 2020.

 

Roller/projekt/jobb i urval:

Medverkar som Don Ottavio i Operahögskolans

examensproduktion av Don Giovanni vid Wermland Opera.

 

Jag har sedan 19-års ålder varit aktiv som konsert- och romanssångare i olika kyrkor runtom i Sverige. Repertoaren består av olika requiem, oratorier, nordiska romanser eller till exempel hela Dichterliebe av Schumann.

 

Drömroll/projekt/jobb:

Bland många drömroller finns Rodolfo ur La Bohème, Turrido ur Cavalleria Rusticana, Don José ur Carmen och Don Ottavio ur Don Giovanni. Jag skulle vilja inspirera barn till att upptäcka operans värld, precis som jag en gång hade turen att få göra. Det kan finnas små potentiella världssångare överallt!

 

Här hämtar jag inspiration:

Jag tycker att det är svårt att beskriva var inspirationen kommer ifrån. Ibland är det inspirerande att besöka Kungliga Operan, att repetera i skolan eller att lyssna på gamla inspelningar. Men inspirationen kan också komma när jag minst anar det och så tror jag att det ska få vara. Jag tror att ett aktivt sökande av inspiration kan göra processen svårare. Någon som dock ger mig stor inspiration är John-Erik Eleby som jag sjungit för i ett antal år.

 

Vadstena-Akademien för mig är:  

En helt okänd värld som jag ska få möjligheten att upptäcka i sommar.

 

Här kan du läsa mer om mig: https://www.operastudent.se/georg-kallstrom/

bottom of page