RIDDARTORNET

 

KAMMARMUSIK-

AKADEMIEN

 

VADSTENA SÅNG

OCH PIANOAKADEMI

ARKIV

MASTER CLASS

SOLEN OCH NORDSTJÄRNAN

 

GDPR

 

PRESS

Bli

vår

vän! 

 

PARTNERS

HYR UT DIN

BOSTAD

...

Arkiv

x
  • arkiv grid

Digitalt arkiv

I vårt digitala arkiv kan du söka på de verk som producerats av Vadstena-Akademien sedan starten 1964. Arkivet innehåller uppgifter om notmaterial, libretto, sångare och material kring föreställningarna så som pressbilder, kostymskisser etc. På plats i Vadstena har vi även arkiverat rekvisita, kostymer och scenbilder.

Sök i vårt digitala arkiv

Arkiven sjunger opera på Vadstena-Akademien

Främst handlar vårt akademiarbete om att belysa den oförtjänt bortglömda operarepertoaren och om att förnya vår nuvarande. Detta gör vi genom att forska i operaarkiven och genom att beställa nyskrivna operor. I Riksarkivets årsbok 2012 finns en artikel publicerad om hur vi bedriver forskning: ”Den lilla sommaroperaverksamheten i Vadstena låter höra talas om sig både i svenskt och internationellt operaliv. Det har sina orsaker och en av dessa är starkt förknippad med arkivarbete.” Läs artikeln som pdf.

Vadstena-Akademiens Hall of Fame

Vi är stolta över att flertalet av Sveriges storsångare har passerat genom vår föreställningar. Att bli vald att sjunga en roll i våra produktioner är en kvalitetsstämpel. På våra scener har bland andra Nina Stemme, Loa Falkman, Anne Sofie von Otter och Malena Ernman tagit sina första karriärsteg. Genom länken nedan kan du se alla våra sångare sedan starten.

Våra senaste produktioner

The Importance of Being Earnest – 2017

”Kär och galen” – 2016

Son of Heaven – 2015

Les Grandes Nuits – 2015

Silverskeppet – 2014

Tone+ Text

Tone+Text var ett tvåårigt projekt (2013 och 2014) med librettister och tonsättare som initierades av Vadstena-Akademien, Föreningen Svenska Tonsättare och Sveriges Dramatikerförbund.

Läs mer om Tone+ Text

Vadstena-Akademien hos Statens Musiksamlingar

I Statens Musikbiblioteks arkivförteckning finns allt historiskt material från Vadstena-Akademiens verksamhet samlat.
Till statens musiksamlingar